Blog 5. The big run (test).

Vanavond rond een uur of 9 ga ik het forum weer open zetten.
De laatste dagen wat punten aangepakt, uitgezocht, getest enzovoorts en ik ben van mening dat we er wel zo een beetje zijn nu maar dat kan alleen maar uitwijzen door testen met een open forum en de gebruikelijke gebruikers.

Er is nog wel een kleine aanvulling op de zoekfunctie. Zoals in de vorige blog verteld werd kan de zoekopdracht lang duren. Vooral als je zoekt op veel voorkomende berichten zoals ‘van’ of ‘ het’. Dit geeft ongeveer 2.2 miljoen hits. Bij het testen duurde dit 2 tot 3 minuten. In de tussentijd was het forum dus ook niet bruikbaar voor de gebruiker die de zoekopdracht uitvoerde. Andere gebruikers ondervinden hier dus geen last van.

Als je dus een zoekopdracht doet, moet je dus gewoon even geduld hebben totdat de pagina volledig geladen is.
Een goed punt is dat de zoekfunctie zelf lerend is. Dat wil zeggen dat de resultaten opgeslagen worden en de volgende keer sneller uitgevoerd word. Dus hoe meer gezocht word, des te sneller de zoekfunctie werkt.

De berichten teller die afwijkt van de zoekresultaten bij de gebruiker is onderzocht. Dit heeft te maken met verwijderde berichten, berichten in verborgen rubrieken zoals de Veteranen rubriek. Ook stonden er wat forums ingesteld dat nieuwe berichten niet meegeteld worden. De berichten teller kan helaas niet aangepast of goed gesynchroniseerd worden. Dit had in de afgelopen jaren wel gekund als er goed onderhoud gepleegd was (er is een synchronisatie knop die eens in de zoveel tijd een keertje ingedrukt moet worden). Ik heb nu een script draaien die dit eens in de 3 weken uitvoert.

Al met al ben ik van mening dat we vanavond om 21:00 uur het forum weer kunnen bezoeken.
Ik zal achter de schermen wel alles in de gaten houden en mochten er toch nog problemen naar voren komen op het punt van functioneren en snelheid, kan ik daar in de nacht en morgen nog aan werken.

Ik zal ook aanwezig zijn op de chat en als er klachten zijn, dan hoor ik die graag. Kan zijn dat er niet direct gereageerd word, maar alles word gelezen en desnoods via privébericht of email teruggekoppeld.

Er zal rond 21:00 uur ook weer een knop verschijnen hier op de homepage naar het forum, maar deze is gewoon nog te bezoeken op de oude locatie /plaza/.

Bero

12 reacties op “Blog 5. The big run (test).”

  1. Klopt. Dat is nu bij woorden van 2 of minder letters. Als je weet dat het even een paar minuten kan duren met zoeken op zo veel voorkomende woorden, is er best mee te leven. Je kunt nu tenminste zoeken op Pom 😉

 1. Hartstikke goed zeg, echt toppie die inzet om toch maar weer een werkend forum neer te zetten, denk dat vele van ons niet eens beseffen wat een bult werk het wel niet moet zijn

 2. Vraagje: ik moet om de haverklap aanmelden met wachtwoord en zo. Ondanks het feit dat ik steeds het vakje aanklik om aangemeld te blijven. Dit was de laatste tijd bij het “oude” forum ook zo. In het verleden bleef ik wel steeds aangemeld.

  Hoe zit dat? Is daar iets aan te doen?

  Op het geheel is het natuurlijk een kleinigheid, maar wel een waar ik mij mateloos aan kan ergeren.
  Ik hoop dat je er iets aan kan doen.

  Bij voorbaat dank,
  Ineke (ZorroMax)

  1. Hoi ZorraMax, zou je willen kijken of dit werkt:
   Uitloggen op het forum,
   Helemaal onder aan het forum aan de rechterkant, klikken op ‘verwijder cookies’.
   Daarna weer inloggen en onthouden aanvinken.

   Laat even weten of het geholpen heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *