Pagina 1 van 1

varkensdna in kipvlees

Geplaatst: 27 mar 2004 00:04
door annemie
vandaag in het nieuws: sommige merken kipvlees bevatten varkensdna, het gaat om zogenaamde plof-kippen.
Mijn vraag: kan dit kipvlees dan ook de ziekte van aujezski bevatten?

Geplaatst: 27 mar 2004 09:11
door mechelaar_fan
Het gaat hem meestal om uit Brazilie ingevoerde kipfilet. De filets worden opgespoten met een goedkope waterige eiwitoplossing.
Een kippenhouder wordt hier weggepest, met als gevolg dat we ons tevreden moeten stellen met ingevoerde rommel.

Geplaatst: 27 mar 2004 11:18
door annemie
maar kunnen die varkenseiwitten die ze inspuiten dan de ziekte van aujezski bevatten of niet?

Geplaatst: 27 mar 2004 11:21
door mechelaar_fan
vermoedelijk niet, maar ik durf geen 100% garantie geven.

Geplaatst: 27 mar 2004 11:28
door anubis
euh sorry hoor maar dit gebeurt ook in Nederland hoor. Vorig jaar is dat volgens mij nog uitgebreid op tv geweest. Alle kip word geinjecteerd met water en een "toevoegsel" om de kip malser te maken (dit is runder eiwit of varkenseiwit). Injecteren met water is toeggestaan, de toevoegingen niet en er zou dus een toevoegsel zijn ontworpen waar het dna niet meer te zien is dus ook al zit het erin, het is niet zichtbaar maar wel aanwezig. Op de BBC hebben ze toen een test gedaan en het vlees waar erg veel water en rotzooi in zat was gewoon moddervlees, je drukte het met de vinger zo kapot

Geplaatst: 27 mar 2004 11:34
door mechelaar_fan
het wordt helemaal niet ingespoten om het vlees malser te maken (een braadkip is mals, ze is op 7 weken geslacht), maar om het gewicht met een bijna gratis product te verhogen. allemaal voor de winst.
En het gebeurt hoofdzakelijk met diepvrieskip uit Brazilië. Diepgevroren kippen lenen er zich zeer goed toe. Verse kip gaat na een dag in het rek al vlug beginnen lekken.
Ook McDonalds is er een kampioen in. Zij malen het diepgevroren vlees heel fijn tot een brij, bij een zeer lage temperatuur, met toevoeging van heel veel ijs en vet. Hoe lager te temperatuur, hoe stabieler de emulsie, hoe minder vlees je nodig hebt in je hamburger.

Geplaatst: 27 mar 2004 11:49
door anubis
Die toevoeging is ook bedoeld om het vocht vast te houden en bij die docu ging het weldegelijk om kip uit Nederland. Water toevoegen is ook niet verboden

Geplaatst: 27 mar 2004 12:12
door anubis

Geplaatst: 27 mar 2004 12:18
door Mama Sanneke
Heb gisteren nog een samenvatting gezien over de plofkippen, het waren wel degelijk ook twee nederlandse bedrijven.
Jakkes zo een vieze boel en het gebeurd hier in Belgie ook hoor.
Echt wansmakelijke beelden, water in kip met nog een mix die dan afkomstig was van varkens of zo.
Je zou van minder vegetarier worden.
Sanneke

Geplaatst: 27 mar 2004 12:27
door marian*
Het wordt welzeker ook in Nederland gedaan hoor! Op Nederlandse slachterijen bij Nederlandse kippen. En dan zeker niet om ze malser te maken maar om , zoals Mechelaarfan al schreef, het gewicht te verhogen.
In feite betaal je dus gewoon voor waterkip........

Geplaatst: 27 mar 2004 15:49
door Mama Sanneke
maxcola schreef:Het wordt welzeker ook in Nederland gedaan hoor! Op Nederlandse slachterijen bij Nederlandse kippen. En dan zeker niet om ze malser te maken maar om , zoals Mechelaarfan al schreef, het gewicht te verhogen.
In feite betaal je dus gewoon voor waterkip........
Een waterkieken is bij ons iemand die drijfnat is, zowel mens als dier.
Dat ze dat nu ook echt inspuiten vind ik grof.
Sanneke

Geplaatst: 27 mar 2004 17:00
door marian*
Afbeelding

Waterhoen.

Wat ik bedoelde is dat je eigenlijk veel geld betaalt voor waterige kip...

Geplaatst: 28 mar 2004 21:32
door ignit
Mechelaarfan, ik ben al een tijdje op zoek naar materiaal waarmee ik kan aantonen dat men in Brazilie ook dierlijke dna van andere dieren dan kip in de kip spuit maar ik heb tot nog toe nergens iets kunnen vinden dat in die richting wijst.

Zou je mij op weg kunnen helpen?
Groetjes,
Ignit.

En ja, hier in Suriname kunnen ze er ook wat van.
Het is wettelijk verboden om onze eigen slachtkippen te voeren met dierlijke eiwitten, maar er worden schepen vol dumpkip ingevoerd, die WEL dierlijke eiwitten gegeten hebben en ook nog eens boordevol antibiotica zitten die hier - officieel - verboden is.

Geplaatst: 30 mar 2004 12:16
door mechelaar_fan
http://www.vilt.be/nieuwsarchief/detail.phtml?id=4243

overigens mogen kippen dierlijk eiwit eten, zolang er geen kannibalisme is, kan het geen kwaad. weet wel dat het voeren van dierlijk eiwit weinig financieel voordeel zal opleveren.

Geplaatst: 30 mar 2004 12:32
door ignit
TX Mechelaarfan. :ok:

Ik dacht altijd dat dierlijke eiwitten in de vorm van rottende kadavers, insecten en wormen tot de soortspeficieke voeding van kippen behoorden.

Een kip is in principe net zo vegetarisch als een koe carnivoor is. :mrgreen:

groetjes,
ignit.
www.barf-natuurlijk.nl