Pagina 12 van 12
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 22 mei 2019 09:59
door under the red sky
laeken schreef:
Helaas niet helemaal want niemand komt zo'n stal in. Niemand. En zeker mensen die willen filmen niet. Alles wat daar gebeurt is aan de boer. Niet voor niets dat een dierenarts soms melding moet maken van stallen vol verhongerende varkens omdat de boer in crisis is geraakt bijvoorbeeld.
Als jij nu zou denken ook wat varkens te kunnen filmen in een intensieve houderij dan denk ik dat je over een half jaar nog geen enkel beeld hebt als je niet in gaat breken.
Doe toch niet zo onnozel. Er zijn zat mogelijkheden om een varkensstal te bezoeken.
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 22 mei 2019 10:37
door dagmar88
Rataplan schreef:dagmar88 schreef:Rataplan schreef:
Welk vlees moet dan niet gekruid worden? Ik heb dat ook zo vaak gehoord, ik zou het niet kunnen hoor, zo zonder stukkie vlees. Nou probeer het eens een week zonder kruiden

Wat wel. Fatsoenlijke kip, lam of rundvlees en vis hebben echt niet meer dan wat peper en zout nodig. In de wat prijzigere categorie eend, konijn, hert, zwijn en buitenvarken ook niet.
Het kán, de smaak of het gebrek daaraan hoeven zeker niet verhuld te worden. Een mooie entrecote verpest je er alleen maar mee.

Probeer eens een week groente en pasta/aardappels/granen te eten zonder kruiden of saus. Dat slaat toch nergens op.
Nou zeker wel, ik weet ook wel wat beter smaakt zonder

Wat jou smaakt zal mij een worst wezen. Dat je geen vlees kunt bereiden of wilt eten ook.
Het is geen steekhoudend argument.
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 22 mei 2019 10:38
door Rataplan
dagmar88 schreef:Rataplan schreef:dagmar88 schreef:Rataplan schreef:
Welk vlees moet dan niet gekruid worden? Ik heb dat ook zo vaak gehoord, ik zou het niet kunnen hoor, zo zonder stukkie vlees. Nou probeer het eens een week zonder kruiden

Wat wel. Fatsoenlijke kip, lam of rundvlees en vis hebben echt niet meer dan wat peper en zout nodig. In de wat prijzigere categorie eend, konijn, hert, zwijn en buitenvarken ook niet.
Het kán, de smaak of het gebrek daaraan hoeven zeker niet verhuld te worden. Een mooie entrecote verpest je er alleen maar mee.

Probeer eens een week groente en pasta/aardappels/granen te eten zonder kruiden of saus. Dat slaat toch nergens op.
Nou zeker wel, ik weet ook wel wat beter smaakt zonder

Wat jou smaakt zal mij een worst wezen. Dat je geen vlees kunt bereiden of wilt eten ook.
Het is geen steekhoudend argument.
Nou worst

Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 30 mei 2019 01:31
door Friesenfransman
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 30 mei 2019 04:41
door Tineke
Had hier laatst wat over gelezen, zoiets zal zeker schelen in dierenwelzijn. Het is er al wel, enkel alleen voor koeien.
https://www.mobielslachthuis.nl/
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 30 mei 2019 09:44
door Hylos
Leuk, bedrijf is van mijn vorige werkgever.

Fantastische oplossing zoiets.
Vreselijk moeilijk dit door de overheid goedgekeurd te krijgen helaas. Heeft járen geduurd.
Een slachthuis vervangen zal het alleen niet, je kunt maar een paar dieren per dag doen met zo'n unit.
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 02 jun 2019 16:35
door under the red sky
In het kader van deze discussie een interessant artikel van Animal Rights:
https://www.animalrights.nl/waarom-de-s ... geen-optie
En de intentie is duidelijk: ‘De dierenrechtenbeweging streeft niet naar een beter welzijn voor de dieren binnen het huidige systeem, maar naar een einde aan het instrumenteel gebruik van dieren’.
Re: Waar haal jij je proteïne vandaan?
Geplaatst: 02 jun 2019 18:19
door Friesenfransman
Ook in het kader van deze discussie. Amsterdam is de nieuwste gemeente waar vleesloos binnenkort de norm is
http://www.duurzamebedrijfsvoeringoverh ... risch.html
Voor de gein moet je eigenlijk ook het stukje in de telegraaf hierover lezen, de stemmingmakerij druipt er vanaf
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3608253 ... -amsterdam