Verduidelijking tijdelijke opvang- en herplaatsregels

Moderator: moderatorteam

Gesloten
Bericht
Auteur
moderatorteam
Site Moderator
Berichten: 1715
Lid geworden op: 23 aug 2002 15:46
Ik heb een hond: Nee

Verduidelijking tijdelijke opvang- en herplaatsregels

#1 Bericht door moderatorteam »

Bij deze willen wij jullie mededelen dat we na overleg het een en ander een beetje hebben veranderd.

De regels ,die gelden voor het hoekje Overplaatsing, zijn iets aangepast. Dit hebben we gedaan omdat er nog al wat onduidelijkheid was over de regels.
Wij willen dan ook dat de honden die herplaatst moeten worden via het forum daar worden aangemeld. Zelf een herplaats topic openen op het forum wordt dan ook pertinent niet geaccepteerd en wordt verwijderd zonder dat daar een discussie over mogelijk is.

De regels in de Overplaatsingshoek waren :
Om in deze rubriek een hond aan te bieden gelden enkele voorwaarden.


1 - De eigenaar van de hond neemt persoonlijk contact op. (het betreft hier dan ook alleen particuliere honden die herplaatst moeten worden en GEEN herplaatsers van/via stichtingen en opvangcentra)

2 - Alleen na goedkeuring van de moderator zal een bericht worden geplaatst.

3 - Stuur een email naar piropo@live.nl Vermeldt hierin duidelijk om welk ras/kruising het gaat, de leeftijd van de hond en een goede omschrijving van het gedrag. (Maak het niet mooier dan het is om teleurstellingen na een plaatsing te voorkomen).

4 - Voeg er eventueel een foto bij.

5 - De tekst kan, waar nodig en in overleg worden aangepast.

6 - Je geeft toestemming dat je email-adres bij het bericht wordt gezet zodat alle mailwisseling prive wordt afgehandeld.

7 - Mocht de hond geplaatst zijn, zou het leuk zijn om mij hiervan op de hoogte te stellen zodat er een melding bij het berichtje kan worden gezet.

8 - Om het slagen van de overplaatsing zo groot mogelijk te maken wordt sterk aangeraden de hond ook te plaatsen op: Pupnet


Veel succes bij het herplaatsen van je hond.
De nieuwe regels zijn:


Om in deze rubriek een hond aan te bieden voor herplaatsing gelden enkele voorwaarden:

Als een particuliere hond herplaatst moet worden, dat kan aangegeven worden door de eigenaar of door een bemiddelaar bij Cloris via PB of stuur een mail naar bsteman@hotmail.com en dan kan het zo zijn dat de hond zelf (nog)niet bij de herplaatsende partij zit. Dat geeft niet, de hond moet herplaatst worden en daar gaat het om.

Welke honden komen in aanmerking voor herplaatsing via het forum:

1) Het kan de hond van de buren zijn , van kennissen of van iemand die helemaal geen internet heeft. Er moet echter wel nadrukkelijk toestemming zijn van de eigenaar en er moet een contactact mailadres bij zodat mensen met interesse contact kunnen opnemen.
De verantwoording ligt bij de persoon die de herplaatsing aanbiedt of regelt.

2) Het kan ook een hond zijn die je zelf in de opvang hebt als zgn.gastgezin voor een stichting, dan is de bemiddelaar contactpersoon en niet de stichting.

3) Het moet vrij van kosten zijn, dus geen vraagprijs! eventuele (medische)kosten in overleg met de herplaatsende partij.

4) Neem contact op met Cloris via PB of stuur een mail naar bsteman@hotmail.com met een duidelijke omschrijving van de hond (ras/kruising/leeftijd/geslacht/karakter enz) en fotos (het liefst al ge-upload op een fotosite) Aanpassingen kunnen altijd, neem dan gewoon even contact op, heb je twijfels of de hond die jij wilt aanmelden in aanmerking komt? gewoon even contact opnemen met het moderatorteam

5) Je geeft toestemming dat je email-adres bij het bericht wordt gezet zodat alle mailwisseling prive wordt afgehandeld.

6) Is de hond herplaatst, laat het even weten dan wordt het topic gesloten.

____________________________________________________________________________________
Tijdelijke opvang !

In geval van nood of bijv bij ziekte, vakantie, werk etc is vraag naar tijdelijke opvang mogelijk.
Zowel op het openbare forum ( http://www.hondenforum.nl/plaza/viewforum.php?f=80 ) als in de veteranenhoek.
Ook hier : De verantwoording ligt bij de persoon die de opvang vraagt cq regelt.

Let wel :
Tijdelijke opvang mag gevraagd worden als je eigenaar bent of nauw betrokken met de persoon waar de hond in kwestie weg moet. Dat kan zijn vrienden, familie, buurman of collega, etc.
Wordt het tijdelijke opvang topic toch een topic 'op zoek gaan' naar permanente herplaatsing wordt het topic gesloten en kan diegene aanvraag doen bij Cloris naar het overplaatsinghoekje.
Het is niet de bedoeling om internet af te struinen naar zielige mp, asiel of stichting hondjes, deze worden dan gewoon verwijderd.


En er is een sticky bij gekomen in de herplaats hoek om het zoeken naar herplaats site's mogelijk te maken.

Sticky van herplaats site's
Met vriendelijke groet
Moderators hondenforum.nl

Niemand is incognito

Gesloten

Terug naar “Informatie en berichten van het Moderatorteam”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast